Utbildning på distans på hemmaplan

NORDÖSTRA SKÅNE. Genom ett nytt samarbete mellan kommunerna i nordöstra Skåne kan studenter sitta på ett lokalt lärcenter och följa en föreläsning från ett universitet.
Det är de sju kommunerna som ingår i det gemensamma Skåne nordost som nu ökar sitt samarbete för att få fler att stanna i sin hemkommun. Kommunerna som är med är Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby, Perstorp och Östra Göinge. Från och med i höst erbjuder de högskolekurser på distans. Studenterna söker som vanligt en utbildning som finns på en annan ort. Den som blir antagen kan sedan läsa hemma och ta sig till sin kommuns lär- eller utbildningscenter och följa föreläsningarna via en bildskärm. Med hjälp av en mikrofon kan studenten också delta i t ex seminarier. Genom den här satsningen hoppas kommunerna också kunna få nya grupper att studera. Tor Danielsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".