NORDÖSTRA SKÅNE

Misstänkta föräldrar släppta

Det föräldrapar från nordöstra Skåne suttit häktade misstänkta för misshandel av sin dotter har släppts ur häktet. Beslutet att släppa paret togs av åklagare Eva Norberg på torsdagskvällen, men paret är fortfarande misstänkt för grov misshandel.

Enligt misstankarna mot paret ska de ha misshandlat flickan under hösten förra året. Läkarutlåtande visar på att flickan utsatts för våld som kallas för shaken baby syndrome, som kan ge allvarliga hjärnskador. Eftersom barnet är så litet är det ännu svårt att avgöra hur allvarligt hon skadats.

Föräldraparet som är i 30-årsåldern misstänks för grov misshandel och häktades för två veckor sedan med skälet att de skulle kunna undanröja bevis eller försvåra utredningen om de skulle vara på fri fot.

Nu tycker åklagare Eva Norberg att det inte finns en sådan risk längre och därför släpps paret som hela tiden nekat till brott.

Flickan har omhändertagits enligt LVU, Lagen om vård av unga, en lag som ger samhället rätt att tvångsomhänderta unga personer.

Nu fortsätter utredningen mot paret och åklagare Eva Norberg vet inte när det blir aktuellt att väcka åtal mot dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".