Tre bränder i nordöstra Skåne

KRISTIANSTAD. Under loppet av två timmar utbröt tre bränder i Kristianstad kommun. Ett hus i Vånga, en tobakslada i Rinkaby och ett gödningslager i Åhus blev lågornas rov.
Vid halvåtta-tiden började en 400 kvadratmeter stor gammal tobakslada i Rinkaby brinna. Branden var kraftig och när räddningstjänsten kom fram var det övertänt. Ett kraftigt gnistregn spreds från branden. Räddningstjänsten koncentrerade sig på att rädda byggnader intill. Tobaksladan brann ner helt och eftersläckningsarbetet höll på långt ut på natten. Strax efter klockan åtta uppstod en brand i ett lagerhus i hamnen i Åhus. Det var en hög med gödning som fattat eld, branden var inte omfattande men rökutvecklingen var kraftig och spred sig över Åhus. Åhusborna uppmanades via radio att stanna inne eftersom röken kunde vara hälsovådlig. Den tredje branden rörde sig om ett hus i Vånga som började brinna vid halvsju-tiden och som var övertänt när räddningstjäsnten kom på plats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".