18-åring omkom på E4:an

SKÅNES VÄRSJÖ. En man i 18-årsåldern omkom tidigt i morse i en trafikolycka på E4:an vid Skånes-Värsjö, mellan Örkelljunga och Skånes Fagerhult.
Det var vid halv-femtiden imorse som olyckan inträffade på den redan hårt olycksdrabbade vägsträckan mellan Örkelljunga och Smålandsgränsen. 18-åringens bil frontalkrockade då med en lastbil och ynglingen klämdes fast i den svårt demolerade bilen. Ett stort räddningspådrag från räddningstjänsten i Örkelljunga var snabbt på plats men 18-åringens liv stod inte att rädda. Den tyskregistrerade lastbilens chaufför chockades svårt vid händelsen och fick tas omhand. Den exakta orsaken till olyckan kan polisen ännu uppge. Den krockade lastbilen var lastad med både farligt gods och en del annat styckegods. Det farliga godset bestod av så kallade sprängkaplsar som används för att få dynamit att detonera. Nån risk för att sprängkapslarna skulle explodera var det dock aldrig eftersom lastbilen inte välte. Efter olyckan fick E4:an stängas av under uppröjningsarbetet och kunde åter öppnas för trafik först vid 8-tiden imorse. E4:an förbi Örkelljunga, Åsljunga och Skånes Fagerhult är sen många år en ökänd och mkt olycksdrabbad vägsträcka. En helt ny motorväg håller som bäst på att byggas genom kommunen men öppnas först hösten 2004.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".