Fängelse för kidnappningsplaner

MALMÖ. Det blev två års fängelse respektive ett år och två månaders fängelse för de två män som åtalats misstänkta för att ha planerat att kidnappa och misshandla en tv-medarbetare i Malmö förra sommaren.
Männen greps tillsammans med ytterligare nio personer efter en razzia i september förra året mot personer med anknytning till kriminella mc-gäng i Skåne.
Tv-mannen medverkade i en satir om Hells Angels där han själv och några kolleger åkte moped runt Hells Angels nya klubbhus strax utanför Malmö och i ett telefonsamtal sedan erbjöd mc-gänget beskydd mot mopedungdomarna. RÅN MOT ÅHLÉNS Sammanlagt var elva personer, nio män och två kvinnor, åtalade misstänkta för en lång rad brott. Bland annat grovt rån mot ett Åhlénsvaruhus i Malmö, grov stöld, grovt narkotikabrott och häleri. FEM ÅRS FÄNGELSE Det strängaste straffet fick en 31-årig man som dömdes till fem års fängelse för häleri, grovt narkotikabrott, vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. FRIKÄNDES Tre personer, bland dem de två kvinnorna, friades helt medan två dömdes till skyddstillsyn, en till villkorlig dom och två till ett års fängelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".