KRISTIANSTAD

Bra kvalitet i små skolor enligt rapport

På torsdagen presenterade barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstad en rapport om de små skolorna i Kristianstad. Det handlar om 9 skolor som har 70 elever eller färre. Trots att rapporten helt saknar slutsatser finns det en del saker som överraskat.

- Vi hittade bara en lärare som var obehörig, det är ett gott resultat, säger Carl-Gunnar Sandahl, projektledare på barn- och utbildningsförvaltningen.

Rapporten som beställdes av barn- och utbildningsnämden i juni förra året, är inte menad att föreslå vilka skolor som kan läggas ner. Den är enbart en faktasamling över bland annat skolornas storlek, ekonomi och kvalitet. Senare under våren kommer nämden att besluta om förvaltningen ska utreda vidare, men då med nya direktiv.

Barn- och utbildningsnämdens ordförande, folkpartisten Pierre Månsson, vill i nuläget inte kommentera rapportens resultat, men har tidigare uttryckt att ett flertal skolor borde läggas ner eller slås ihop. Ett av hans viktigaste argument har varit att barnen i de små skolorna inte får tillräckligt bra undervisning, något som dagens rapport avvisar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".