Jordbruksverkets chef tvingas gå

Personalen är missnöjd med Ingbritt Irhammar från Ängelholm.
Regeringen vill byta ut Jordbruksverkets generaldirektör. Personalens missnöje har medfört att regeringen erbjudit Ingbritt Irhammar ett annat arbete. Det har under en längre tid funnits ett stort missnöje med arbetsmiljön på Jordbruksverket. Det har talats om toppstyrning, ständiga omorganisationer utan förankring och om rena bestraffningar av personal som kommit i onåd. Det har gått så långt att fackförbundet Jusek inte fått någon ny ordförande eftersom ingen vågar ta konsekvenserna av en strid med ledningen. Jusek har nu krävt att något görs åt situationen. Frågan har hamnat hos jordbruksminister Margareta Winberg. För en vecka sedan ringde hon Ingbritt Irhammar och erbjöd henne ett nytt arbete med bibehållen titel och lön. Irhammar har ännu inte svarat på erbjudandet, som enligt henne kom mycket överraskande eftersom hon har tre år kvar på sitt förordnande.

Fakta Ingbritt Irhammar

* Från början lågstadielärare, född 1945 * Riksdagsledamot för centern i Kristianstads län 1985-91, 1995-98 * Ersättare i riksdagen 1991-94 * Utskottsuppdrag i riksdagen: Ledamot i justitieutskottet, suppleant i utrikesutskottet och ledamot i förtroenderådet * Generaldirektör för Jordbruksverket 1998-
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista