KÖPENHAMN

Lars Vilks i nytt kulturbråk

Ett nytt kulturbråk har tornat upp runt konstnären Lars Vilks. Den här gången handlar det om den rondellhunds-musikal, Dogs, han skrivit tillsammans med synthgruppen Neuro-bash.

Musikalen skildrar händelseförloppet då Vilks mohammedteckningar i form av rondellhundar refuserades från att ställas ut.

Sedan Lars Vilks berättade för massmedier att musikalen ska uppföras på Charlottenborgs konstmuseum i Köpenhamn har konstmuseet dragit sig ur projektet.

- Jag är inte intresserad av att delta i Vilks massmediakampanj, jag sysslar med konst, säger Bo Nilsson chef för Charlottenborgs konstmuseum.

Det har inte funnits någon överenskommelse om att musikalen ska uppföras, bara diskussioner, enligt Bo Nilsson. Nu, efter att Lars Vilks gått ut med att det var klart, blir det inget alls.

För Lars Vilks är beskedet en besvikelse. Musikalen, eller den musikaliska performance som han också kallar det, skulle uppföras den 11 september hade han tänkt, dessutom med honom själv på scen i rollen som sig själv.

Även om det ser mörkt ut för musikalen kommer teckningarna i alla fall ställas ut. Enligt Lars Vilks kommer ett de att visas i Schweiz.