Just nu

  • Tollarpsmordet: Tingsrätten finner 21-åringen skyldig – rättspsykiatrisk undersökning väntar
HÄSSLEHOLM

Villkorlig dom för avlyssning i sovrum

En 39-årig man dömdes på onsdagen i Hässleholms tingsrätt till villkorlig dom och böter på 9000 kronor för olovlig avlyssning. Mannen har under cirka ett års tid haft en gömd telefon i exsambons sovrum och därmed kunnat höra allt som hänt där.

Det var i september 2006 som mannen med hjälp av en mobiltelefon i hemlighet började att avlyssna sin exsambos sovrum. Syftet var att försöka ta reda på om kvinnan träffade någon annan.

Mobiltelefonen som mannen hade köpt kunde ställas in på så kallat ”spymode” vilket innebär att telefonen så fort det ringde kunde koppla upp samtal utan att man behövde trycka på svarsknappen. Mellan sänggaveln och väggen installerade han telefonen. Och genom en skarvad sladd från en sänglampa till batteriladdaren så försörjdes telefonen med elektricitet.

Ett par gånger i veckan brukade mannen ringa upp telefonen och han lyssnade då i cirka 15 - 20 minuter. Men enligt mannen fungerade det inte alltid så bra, men han har kunnat uppfatta vad som sas i sängkammaren.

Hässleholms Tingsrätt menar att avlyssningen utgjort en så allvarlig kränkning av kvinnans personliga integritet att påföljden för brottet inte kan stanna vid böter och mannen dömdes därför till villkorlig dom och böter.