ÅHUS

Polis undersökte fynd efter skolutflykt

På torsdagen hade elever från Rönnowsskolan i Åhus en utflykt till Rinkabyfältet. Men det var inte bara härliga upplevelser barnen kom hem med. En del av dem hade plockat på sig patronhylsor och andra fynd från militärområdet.

- Vi blev uppringda av en pappa som var orolig över att sonen hade fått med sig saker hem från skjutfältet. Vi tog kontakt med räddningstjänsten och polisen, berättar Ewa Kristensson, skolchef i Åhus.

Beskedet skolan fick var att alla föräldrar skulle kontaktas så att man var på den säkra sidan. Med polisens hjälp upprättades en slags sambandscentral på Rönnowsskolan i Åhus, som satte igång att ringa runt.

Man gick också ut med meddelande på radion att föräldrar till barn som gjort fynd under utflykten till Rinkabyfältet skulle kontakta polisen. Polisen gjorde också hembesök till de barn som gjort mer ovanliga fynd så att man kunde utesluta att det var något farligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista