BROMÖLLA

Ekonomisk hjälp för sparkad politiker

Fackförbundet Pappers går in med ekonomiskt stöd till avskedade Nymöllaarbetaren och vänsterpartisten Michael Ljungkvist. Det handlar om runt  50 000 kronor, motsvarande a-kassa för de dagar som a-kassan inte betalar för.

- Hlea situationen är jobbig, men detta är en liten positiv vändning, säger Michael Ljungkvist.

Michael Ljungkvist sitter i kommunstyrelsen i Bromölla för vänsterpartiet. I januari sjukskrev han sig i några dagar. Sista dagen han var sjukskriven var det kommunstyrelsemöte, som han sen länge var beviljad ledigt för att gå på och Michael Ljungkvist kände sig frisk nog för att närvara. Dagen efter var han tillbaka på jobbet, men eftersom han inte friskanmält sig innan mötet fick han ungefär 300 kronor mer än han var berättigad till.

Något som Nymölla Bruk anser är grund för uppsägning.Tvisten mellan Nymölla och Ljungkvist tillsammans med fackförbundet Pappers har nu gått vidare till Arbetsdomstolen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".