BÅSTAD

Alla nämnder föreslås spara

Efter ett oväntat stort underskott i bland annat socialnämnden står Båstads kommun nu inför allvarliga ekonomiska problem. För att lösa dem vill den borgerliga majoriteten lägga nya budgetramar som innebär att alla nämnder måste spara stort.

- Vi hoppas att förändrade budgetramar för nämnderna ska göra det ekonomiska läget bättre, säger Anette Åkesson, moderat ordförande i Båstad kommunstyrelse. 

På Båstads kommunfullmäktige på onsdagskvällen väntasb besparingsförslagen röstas igenom.

Det är socialnämnden och samhällsbyggnadsnämnden som står för de största hålen i Båstad kommuns pengafickor. Vården av de äldre, som utgör en stor del av Båstaborna, har kostat mer än beräknat, samtidigt som krisen med de långa bygglovsköerna också varit dyr att åtgärda.

Nu ska det sparas på alla fronter och det innebär sämre vägar och skolmat, färre vikarier och kulturarrangemang och inga större investeringar överhuvudtaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".