SKÅNE

2000 operationer ska komma ifatt

Många av de som fått sina operationer uppskjutna på grund av vårdstrejken kan få vänta till i höst. För just nu arbetar Region Skåne hårt med att komma ifatt när det gäller de prioriterade operationerna av till exempel cancerpatienter.

De prioriterade operationerna behöver genomföras inom tre till fyra veckor.

Det är de som väntar på en planerad operation, som kräver att man ligger inlagd, men som inte är prioriterad, som kan få vänta. På de sjukhus som mest utför såna här operationer, som i Hässleholm, Trelleborg, Landskrona och Ängelholm är man redan igång med nästan normal verksamhet, men på de stora sjukhusen måste man prioritera de mer angelägna operationerna.

Totalt har mer än 2000 patienter fått sin operation uppskjuten, och Stefan Rydén uppskattar att i nuläget är 400 av dem prioriterade. Men han säger att ingen patient har utsatts för några allvarliga risker genom att operationerna har skjutits upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista