BRÖSARP

Flimlik framtidsstad på bodagar

I helgen är det bodagar i sydöstra Skåne. I Brösarp blickar man framåt på morgondagens boende bland annat genom den påhittade staden Hunstad.

På asfaltplanen bakom den gamla vägstationen där Neon håller till har man ritat ut konturerna av en stad eller en by, var husen ligger och var gator och allmänna ytor är. Det är Hunstad, en fiktiv stad som är inspirerad av Lars von Triers film Dogville.

De 17 hus som ska byggas i Hunstad finns ännu så länge bara som modeller i olika skalor. I verkligheten blir de kuber på 25 kubikmeter. Här ska konstnärer, arkiteker, musiker, forskare med mera kunna bo och verka för att sedan ställa ut resultatet i Brösarp.

Men i väntan på att själva husen ska byggas tänker man använda Hunstad som en slags spelplan där man kan testa olika tankar och idéer om staden och hur den fungerar eller inte fungerar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista