ÅHUS

Oljesanering i full gång

Saneringen av den olja som flutit iland i form av små kulor längs Åhuskusten, är fortfarande i full gång. Under fredagen och lördagen fortsatte fem personer från C4 Teknik i Kristianstad med att sanera stränderna. 

Täppetstranden och Yngsjö havsbad är nu färdigsanerade. Vid lunchtid på lördagen befann sig saneringsstyrkan vid Rigeleje där kommunen har så kallade Blå flagg-områden.

- I går var det riktigt tufft. Täppetstranden var trögjobbad, eftersom oljan hade bakats in i tången, säger Johnny Perkman, samordnare på tekniska förvaltningen C4 Teknik.

Det var i onsdags som Räddningstjänsten fick in larmet om olja utanför Åhus och ner till Kivik. Under natten till fredagen flöt det in ännu mer olja, i större klumpar än tidigare.

Men i natt kom ingen ny olja. Johnny Perkman säger att saneringsarbetet har varit mer omfattande än man först trott, men att det värsta nu är över.

- Vi siktar på att bli klara i dag, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista