En mindre spännande match - då är det den komplicerade sjalen som gäller för Kristina Hedberg. foto: Karin Wrangborg/SR Kristianstad.

Fotboll + stickning = sant

Så här i EM-tider finns det inbitna stickare som samlas på internet för att dela med sig av både fotbollskommentarer och mönster på sina stickningsprojekt.
En av dem som har en särskild stickning under fotbolls-EM är Kristina Hedberg från Kristianstad.

– Jag tycket det var kul att ha något speciellt att sticka på under EM. Det är ju sån hausse runt om i både tidningar och teve, säger Kristina Hedberg. Man kan ju nästan tillbringa hela dygnet med EM, så då gör jag samtidigt något som jag gillar.

På bloggen EM-stickning 2008 på nätet diskuteras både fotboll och stickning. Mönster på sockar utbyts i ena inlägget och i nästa kommenteras matcherna eller tevekommentatorernas insatser.

Kristina Hedberg vet mer om stickning än om fotboll, men hon har sett nästan varenda EM-match hittills.

Hon har två olika projekt hon stickar på. En enkel smal halsduk i rosa för spännande och avgörande matcher och en mer komplicerad sjal med flätmönster för mindre avgörande matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".