ÖRKELLJUNGA

Konsultrapport skulle fälla anställd

Örkelljunga kommun har beställt en konsultrapport för att kunna angripa en kritisk medarbetare. Nu har den anställde sagts upp, men cheferna förnekar att det finns någon koppling till konsultrapporten.

Cheferna på tekniska förvaltningen i Örkelljunga ville bli av med den kritiske medarbetaren men skulle inte själva föra fram de här åsikterna. Det uppdraget föll istället på konsulten Sven-Gunnar Larsson från utredningsfirman WSP. Det är förre kommunalrådet, moderaten Jan Erik Einarsson, som beskriver att konsultrapporten kom till så.

Det står uttryckligen i konsultrapporten att den kritiske va-teknikern Erkki Ekman borde försvinna, men cheferna förnekar att rapporten har något med uppsägningen att göra.

Konsultrapporten skulle hållas hemlig, även för Erkki Ekman själv. Och han upplevde det som en kränkning att inte själv ha fått svara på de negativa omdömen som står i rapporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".