Brobysjukhuset säljs

KRISTIANSTAD. På torsdagen gjordes ett nytt försök att hålla edgångssammanträde i konkursen för Broby Sjukhus AB, men inte heller denna gången dök företrädarna för de danska ägarna till Brobysjukhuset upp till mötet i Kristianstads tingsrätt. Advokat Mikael Ekström som företräder konkursboet kommer nu att bjuda ut sjukhuset till försäljning.
I juli 2001 köptes Brobysjukhuset av danska Rosenborg A/S av Region Skåne för 3,5 miljoner kronor. De hade för avsikt att driva rehabiliteringssjukhus i lokalerna. FASTIGHETEN MISSKÖTTES Men efter övertagandet har fastigheten missköts. Olja, el och vattenräkningar har inte betalats och i vintras frös vattenledningarna sönder. Fastighetsnämnden har satt fastigheten under tvångsförvaltning och den 19 december 2002 försattes Broby Sjukhus AB i konkurs. NY ÄGARE Tingsrätten har inte via den danska domstolen lyckats delge de danska företrädarna kallelse till sammanträdet. Men konkursförvaltaren pratade med en av dem under onsdagen då de lovade att komma. Ett nytt edgångssammanträde kommer nu att utlysas och samtidigt påbörjar advokaten försäljning av sjukhuset. Mikael Ekström har redan pratat med ett 10-tal personer som är intresserade av att köpa Brobysjukhuset och han tror att fastigheten kan vara såld innan sommaren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".