Delfinen ska få hjälp

Miljöorganisationen Greenpeace kom idag till Simrishamn med sitt fartyg Beluga för att försöka hitta den delfin som setts i vattnen utanför Simrishamn den senaste tiden. Delfinen ska först observeras för att kunna finna anledningen till varför den befinner sig så långt norrut.
Ombord på Beluga, som är ett av Greenpeace fartyg från Tyskland finns flera marinbiologer som nu ska studera delfinen, och man räknar med att observera delfinen de närmsta tre, fyra dagarna. Därefter tänker man försöka locka ut den i Atlanten igen, helt enkelt genom att få den att följa i Belugas kölvatten. Delfinens beteende är mycket intressant menar Greenpeace, däggdjurets närvaro i södra Östersjön tyder på förändringar i dess livsmiljö, antingen klimatmässigt eller på grund av föroreningar. Den typ av delfin som nu uppehåller sig i vattnen utanför Simrishamn, en Delphinus Delphi, ska normalt inte finnas norr om Engelska kanalen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista