Samråd om knepigt dubbelspår

ÄNGELHOLM. Banverket inleder nu de samråd med allmänheten, som ska göras inför den planerade utbyggnaden till dubbelspår mellan Ängelholm och Helsingborg.
Banverket vill dels informera om projektet, men också samla in ideér och uppslag från de som berörs utmed sträckan. Samråden hålls under fyra kvällar i Helsingborg, Ängelholm, Ödåkra och i Rögle. KNEPIGA PASSAGER Järnvägssträckan mellan Helsingborg och Ängelholm innehåller ett par kniviga passager, bland annat genom Pålsjö skog in till Knutpunkten i Helsingborg och genom Ödåkra. Det är framför allt på sådana delar av sträckan som Banverket efterlyser lösningar och åsikter från allmänheten. I GOD TID Banverket är ute i synnerligen god tid med sina samråd. – För närvarande är en utbyggnad till dubbelspår planerad till 2012, och då kommer förmodligen inte hela sträckan att påbörjas, säger Johan Meurling, utredare vid Banverket i Malmö.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".