SKÅNE

Misstänkta kortbedragare häktade

På fredagen häktades den man och den kvinna som suttit anhållna för kontokortsbedrägeri på olika platser i Skåne, Blekinge och Småland. Totalt ska de ha lurat till sig varor för minst 400 000 kronor.

Paret, som är i 20-års åldern, har huvudsakligen besökt butiker som säljer elektronik. Ica Maxi i Kristianstad och Eko i Fjälkinge är några av dessa.

De ska ha använt sig av smygkopierade, så kallade skimmade bankkort för att få ut elektronikvaror för minst 400 000 kronor.

Det var i en butik i Älmhult som man fattade misstankar, kontaktade polisen och även tipsade andra butiker. Det ledde till att man i måndags kväll kunde gripa de misstänkta i Osby.

När paret togs in på förhör i Kristianstad upptäcktes även flera misstänkta ärenden i Malmötrakten och de transporterades till Malmö där de nu sitter anhållna.

Med tanke på de stora mängder elektronik som de båda kommit över tror polisen att det kan finnas en uppdragsgivare med i bilden.

Mannen och kvinnan häktades på fredagen på sannolika skäl misstänkta för kontokortsbedrägeri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista