Hässleholm

Nya skyltar ska minska dykolyckor

Fritidsförvaltningen i Hässleholm har tagit ett snabbt beslut om att sätt upp varningsskyltar som varnar för grunt vatten. Detta efter att en 19-årig pojke skadades allvarligt när han dök från en brygga i Humlesjön i söndags.

Vattnet i många sjöar är väldigt grunt just nu. Olle Davidsson, t.f. fritidschef, varnar för det och berättar det i Finjasjön finns 27 stycken bryggdelar som inte ens flyter utan ligger på botten.

Under de närmaste dagarna kommer de kommunala badplatserna i Hässleholm att få nya varningsskyltar. Än så länge är det kommunen själv som tillverkar dem.

- Vi har tagit kontakt med ett företag som tillverkar skyltar, men tyvärr har de semesterstängt i ytterligare 14 dagar, säger Olle Davidsson.

Det var tidigt i söndags kväll som en 19-åring dök från en brygga i Humlesjön utanför Röke i Hässleholms kommun. Han slog i bakhuvudet och fick dras upp ur vattnet av andra badande.

19-åringen fördes till univeristetssjukhuset i Lund där han igår opererades för en nackskada. Hans tillstånd är allvarligt men inte livshotande.

- Vi kommer aldrig få stopp på folk som dyker där de inte får, men information är information. Vi hoppas att åtminstone  någon inte skadar sig tack vare att de har läst skyltarna, säger Olle Davidsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista