SÖLVESBORG

Bränder kan ha samband

Polisen kan inte utesluta att det finns ett samband mellan alla bränder i och runt Sölvesborg i sommar. Senast natten till onsdag brann det i en villa i Ysane. Polisen har ännu inte kunnat påbörja någon teknisk undersökning, men branden rubriceras som mordbrand.

– Det är svårt att säga om samband finns, vi får låta den tekninska undersökningen ha sin gång, säger Eva Nordén, informationsansvarig på polisen i Blekinge.

I sommar har det varit flera bränder som varit anlagda eller som polisen misstänker varit anlagda i trakterna kring Sölvesborg.

Det handlar om flera bränder i en och samma fastighet i centrala i Sölvesborg men det har även varit oförklarliga bränder i enskilda villor utanför tätorten. Det har även förekommit bränder på flera rastplatser.

Polisen jobbar nu intensivt med att få tag i den eller dem som ligger bakom bränderna.

– Vi är väldigt tacksamma för tips från allmänheten, säger Eva Nordén som är informationsansvarig på polisen i Blekinge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista