BRÖSARP/SANKT OLOF

Turisttåg tuffar på trots olyckor

Två olyckor på tre dagar, turiståget som går mellan Brösarp och Sankt Olof på Österlen har haft tuffa dagar. Nu utreder Skånska Järnvägar olyckorna.

– Det är maximal otur, så vi hoppas att vi förskonas nu, säger Mattias Månsson som är banchef på Skånska järnvägar.

Den första olyckan inträffade i söndags. Då krockade tåget med en hästtransport vid en obevakad järnvägsövergång i Vitaby. I tisdags var det dags igen. Då spårade loket ur precis vid bron över väg 9 på gränsen mellan Simrishamn och Tomelilla kommun.

Nu utreds olyckorna, men de defintiva orsakerna är inte fastställda än. Mattias Månsson säger att det antagligen handlar om att bilisten i den första olyckan inte uppmärksammat stoppskyltarna och därför inte sett tåget. I den andra olyckan handlar det med största sannorliket om ett spårlägesfel. Ingen skadades i olyckorna.

– Det är sällan det är någon risk för resenärerna, så vi kör som vanligt från klockan elva på förmiddagen imorgon, säger banchefen Mattias Månsson.

Under hösten och vintern kommer det pågå ett större säkerhetsarbete på järnvägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista