Kommunal lägger nya strejkvarsel

SKÅNE. Fackförbundet Kommunal lade på torsdagen nya strejkvarsel.
De innebär bland annat att alla medlemmar i sex skånska kommuner går ut i strejk den 12 maj om ingen löneuppgörelse nås innan dess.
Totalt omfattar de nya strejkvarslen 46 370 medlemmar. Strejken kommer alltså att utlösas måndagen den 12 maj och pågå till och med söndagen den 25 maj. De kommuner i Skåne där alla varslas är Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Landskrona, Lund och Ängelholm. UNDANTAG Men det görs för personal inom vård och omsorg och för personal inom särskolan. Dessutom också för nödvändiga uppgifter som rör intellektuellt funktionshindrade, äldre- och handikappomsorgerna, psykiatrin och kommunernas hälso- och sjukvård. REGION SKÅNE Kommunal lägger också varsel för ett antal arbetsplatser inom Universitetssjukhuset MAS i Malmö. Enligt Kommunals förbundsordförande Ylva Thörn har man medvetet lagt varslen så att de ska bli så kännbara som möjligt för arbetsgivaren. "Vi är inte närmare en löneuppgörelse nu än vi var innan strejken. Därför ökar vi nu pressen på arbetsgivarna så att vi snabbt kan komma fram till en lösning", säger hon i ett pressmeddelande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".