Skyddstillsyn för kidnappning

KRISTIANSTAD. Tingsrätten i Kristianstad dömde på fredagen två 19 år gamla män till skyddstillsyn, böter och samhällstjänst för olaga frihetsberövande av den enes före detta fästmö.
De två ska också betala 12 000 kronor till den jämnåriga kvinnan.
Hon tvingades med våld in i en bil och fördes bort då hon till fots var på väg till sin skola i Kristianstad en morgon förra månaden. UPPSLAGEN FÖRLOVNING Bakgrunden var en uppslagen förlovning mellan kvinnan från Kristianstad och den ene av ynglingarna, bosatt i Malmö. Denne övertalade kamraten att köra honom till Kristianstad. När de fick syn på den unga kvinnan, som kom gående tillsammans med en väninna, knuffade den försmådde 19-åringen in henne i bilen. LARMADE POLISEN Väninnan, som förgäves sökte förhindra kidnappningen, slog omedelbart larm till polisen. Hon kunde ge ett så bra signalement på männen och deras fordon att bilfärden i riktning mot Malmö stoppades redan i Tollarp. ERKÄNDE Under rättegången medgav de två åtalade 19-åringarna de faktiska omständigheterna. Den före detta pojkvännen uppgav att han agerade utan några bestämda planer, men ville hålla kvar flickvännen i några dagar för att tala med henne. Tingsrätten konstaterade att brottet som sådant skulle ha motiverat åtta månaders fängelsestraff för huvudmannen men valde med tanke på hans ålder skyddstillsyn i kombination med 180 timmars samhällstjänst. Kamraten fick en tidigare dom om skyddstillsyn förlängd och 60 dagsböter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".