HÄSSLEHOLM

Pensionärer ska hjälpa polisen

Till hösten ska pensionärerna i Hässleholm bli polisens högra hand. Genom att tipsa om skumma observationer ska de hjälpa till att klara upp brott.

Centerpartisten Sven Erik-Andersson, ordförande i brottsförebyggande rådet i Hässleholm och andre viceordförande i socialnämnden står bakom idén. Han säger att både pensionärsrådet och polisen är mycket positiva.

– Pensionärerna är en stor grupp som är aktvia och det kan vi dra nytta av i trygghetstänket. Därför ska vi hålla en utbildningdag för dem, säger Sven Erik-Andersson.

Att pensionärerna nu ska hjälpa polisen är en del av en större satsning på att öka tryggheten i Hässleholm, med två bland annat trygghetsvärdar som ska vägleda och stödja pensionärer.

– Jag tänker att vi pensionärer inte får vara så rädda och se något mörkt i varje hörn, vi måste visa att vi har en vilja också, säger 83-åriga Inga-Greta Sjöberg i Hässleholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista