KRISTIANSTAD

Yllan kan tvingas slå igen

Kammarrätten tar inte upp fallet med Kristianstads Arena AB, den avslog ansökan på fredagen. Arenabolagets styrelse kan tvingas lägga ner verksamheten på mässhallen Yllan och 16 personer riskerar att bli arbetslösa, om ingen lösning kan nås mellan bostadsrättsföreningen Båten och Kristianstads kommun de närmaste dagarna.

– Myndighetsvägen är slut som jag ser det, säger Per Persson som är vd på Arenabolaget.

Kammarrättens besked om att det inte blir något prövningstillstånd innebär att länsrättens dom om att skjuta upp bygglovet gäller.

Tvisten handlar i grunden om att boende vid mässcentret har klagat på störande evenemang och Bostadsföreningen Båten därför bland annat krävt att entrén till Yllan flyttas till baksidan.

Fastighetsägarna kommunen och Arenabolaget tycker att man har tillmötesgått alla de krav som Bostadsföreningen Båten haft men från Båtens sida säger man att kommunen har brutit mot sin egen detaljplan och det är inget man kan komma runt med hjälp av ett avtal med dem.
Rolf Kurtz som är vice ordförande i bostadsrättsföreningen 
tycker att debatten har blivit sned och olustig och att de får bära hundhuvudet för Arenabolagets agerande.
- Detta är ingen situation som vi råder över. Även om vi tar tillbaka våra krav så påverkar inte det situationen, säger Rolf Kurtz.

Om Yllan tvingas stänga riskerar 16 personer att bli arbetslösa.
– Om det blir som det ser ut idag får vi lägga ner vårt företag. Att inte veta hur det blir är det jobbigaste säger Anders Börjesson som jobbar på caféet i Yllan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista