SKÅNE

Färre olyckor än väntat

Till följd av den kraftiga blåsten så har det inträffat en del trafikolyckor. Men enligt räddningstjänsten har det varit lugnare än vad man väntat sig och arbetet har gått smidigt.

Räddningstjänstens styrkor har inte behövt rycka ut så mycket som förväntat. Men man har ändå haft fullt upp hela natten. Mycket på grund av att trygghetslarm, inbrottslarm och brandlarm slås ut när det blir strömavbrott.
Ungefär 300 till 400 träd ska ha fallit och många träd ligger fortfarande kvar på vägarna.
På Uddarpsvägen i Kristianstad fick en person föras till sjukhus efter att ha krockat med ett träd som låg på vägen. Och på väg 13 i Munka-Ljungby fick en lastbil i natt ett träd över hytten. Lastbilschauffören fick bromsa in kraftigt och blev senare förd till sjukhus.
Räddningtjänsten fick även på måndagskvällen rycka ut efter att ett träd fallit in i en villa på Näsby i Kristianstad. Det blev ett stort hål i huset , men ingen person skadades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista