SIMRISHAMN

Kommun hoppas på plattform

Simrishamns kommun hoppas kunna hjälpa till att föra fiskare och forskare närmare varandra. Just nu är slutbetänkandet i den statliga havsmiljöutredningen ute på remiss hos kustkommuner.

I Simrishamn planeras sedan länge ett Marint centrum och kommunen är också initiativtagare till samarbetet mellan kustkommuner i länder runt Östersjön.
Kimo Baltic Sea heter det senare där kommuner i Östersjöländerna samarbetar, om allt från säkrare fartygstransporter och algblomming till ett hållbart fiske.

Remissen föreslår bland annat att frågor runt havsmiljön ska samordnas över departementen och att man fördjupar samarbetet med grannländerna i frågor runt havsmiljön.
Kommunstyrelsen utskott för utveckling och beredning i Simrishamn säger i sitt svar att man tycker att de här är riktigt bra förslag.
När det gäller förslaget att fiskeriverket ska ta fram nya fiskeredskap och mer skonsamma metoder att fånga fisk så vill Simrishamn gärna hjälpa till.
Det planerade Marina centrat skulle kunna bli en plattform där fiskenäringen och fiskeforskarna skulle kunna mötas, hoppas utskottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista