ÖSTRA GÖINGE

Politiker säger nej till folkomröstning

Majoriteten av de ledande politikerna i Östra Göinge kommun säger nej till en folkomröstning om att införa vårdnadsbidrag. Detta trots att 600 namnunderskrifter för en folkomröstning samlats in.

För att frågan om en folkomröstning ska tas upp av kommunfullmäktige krävs namnunderskrifter från fem procent av dom röstberättigade i kommunen. Det ordnade småbarnsmamman Christina Panfalk utan svårigheter, och lämnade in underskrifterna till kommunen i juni.
Socialdemokratiska kommunalrådet Tommy Johansson säger att det framgick tydligt under senaste valrörelsen att socialdemokraterna är emot vårdnadsbidrag, och därför är det inte konstigt att socialdemokratiskt styrda Östra Göinge inte vill ta upp frågan. Folkomröstningar ska användas för större priniciella frågor menar Tommy Johansson.

Men Christina Panfalk har inte gett upp hoppet om att politikerna ska ändra sig innan det slutgiltiga beslutet tas i kommunfullmäktige i september:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista