ÖSTERLEN

Järnvägsstyrelse stoppar trafiken

Tillståndsmyndigheten Järnvägsstyrelsen stoppar persontrafiken på hela sträckan mellan Brösarp och Gärsnäs, för Skånska järnvägar.

Först när sträckan besiktigats och godkänts kan det bli aktuellt att köra hela eller delar av sträckan igen.

Orsaken är urspårningarna på den södra delen av museijärnvägen i helgen. Skånska järnvägar beslöt då att stänga den södra delen av banan, mellan sankt Olof och Gärsnäs, för persontrafik. Något som inte får så stora konsekvenser eftersom den delen används bara några gånger om året.
Men nu har man fått ett föreläggande om trafikförbud från Järnvägsstyrelsen som är tillståndsmyndighet för alla järnvägsbolag i landet.
Enligt det får inga delar av Skånska järnvägars bana mellan Brösarp, Sankt Olof och Gärsnäs användas för persontrafik förrän banan är besiktigad och godkänd.
Normalt skulle den norra delen mellan Sankt Olof och Brösarp ha trafikerats helgen som kommer då det är säsongsavslutning planerad för museijärnvägen.
Om det blir så avgörs efter  besiktningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista