Troligen ingen golfomröstning

BÅSTAD. Det blir troligtvis inte någon folkomröstning om ett stopp för nya golfbanor i Båstads kommun. Kommunstyrelsen avstyrkte igår centerns motion om att låta väljarna säga sitt i golfbanefrågan. Det enda parti som tillstyrkte motionen var just centern med två av 13 ledamöter i kommunstyrelsen.
Chanserna att förslaget går igenom är inte större i kommunfullmäktige där partiet bara har sex platser av 41. Bakgrunden är det ständiga trycket från golfentusiasterna om fler golfbanor. Dessa går enligt många ut över de åretruntboende samt natur- och lantbruksintressen. Det finns redan nio golfbanor inom Båstad kommuns gränser och bygglovsansökningar för ytterligare fem ligger för ett avgörande hos politikerna. Centern hade hoppats att Båstadsborna skulle få rösta i saken i samband med emu-omröstningen den 14 september.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".