Betong ersätter stål när den nya bron är klar att köra på. Foto: Rickard Sturesson/SR Kristianstad.
KRISTIANSTAD

Ny tågbro klarar snabba tåg

På onsdagen hade Banverket visning av den nya järnvägsbron vid Karpalund utanför Kristianstad. En 64 meter lång betongbro har byggts bredvid den gamla stålbron där tågen idag passerar över. När spåren på bron ska på plats om en och en halv vecka tvingas resenärer åka buss mellan Hässleholm och Kristianstad.

– Den nya bron är definitivt bättre. Den har en större bärighet och är anpassad för högre hastigheter, vilket kommer krävas i framtiden, berättar projektledare Per-Anders Svensson.

Men några större tidsvinster för passagerare kommer det inte bli när bron öppnas den 12 September. Tågen är fortfarande de samma och det gäller även för spåren. Dock kommer det bli lite förseningar när resenärerna får åka buss då arbetet att flytta spåren början nu på fredagen den 5 september vid den lite udda tiden 23:40. Bron öppnar och tågen går som vanligt igen från fredagen den 12 september kl 04:30

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".