NORDÖSTRA SKÅNE

Förhandlingar om pågatåg

Hoppet ökar nu för de som vill ha pågatågstrafik i nordöstra Skåne. Regionstyrelsen har beslutat att förhandlingar om en utökad tågtrafik nu ska börja.

Politikerna i regionstyrelsen har nu beslutat att den regionala tillväxtnämnden ska få i uppdrag att ta fram ett så kallat beslutsunderlag för en utökad kollektivtrafik i nordost.
Fram till april nästa år ska nämnden förhandla med Skånetrafiken, Banverket och de inblandade kommunerna för att sen komma med ett förslag till de styrande regionpolitikerna där det bland annat ska finnas med hur en satsning ska finansieras.

Det är inte första gången som den utbyggda tågtrafiken utreds.Så sent som i maj i år kom en utredning som näringslivets aktionsgrupp Pågatåg nordost 2009 låtit göra.
Där slogs det bland annat fast att regionala obalanser i Skåne skulle kunna minskas om nordöstra Skåne fick bättre tågförbindelser. Det handlar helt enkelt om att bättre pendlingsmöjligheter gör att folk och företag stannar i nordöstra Skåne.
Genom det senaste beslutet i regionstyrelsen har Region Skåne nu tagit ännu ett steg mot att förverkliga en pågatågstrafik även i de nordöstra delarna av Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".