Baby avled efter olycka

STAFFANSTORP. Läkarna vid Universitetssjukhuset i Lund kunde inte rädda den sju månader gamla baby som skadades allvarligt i en trafikolycka i Staffanstorp på tisdagen.
Under onsdagsförmiddagen avled barnet av sina skador, enligt polisen i Lund.
Olyckan inträffade vid en genomfartsled i utkanten av Staffanstorp vid 15-tiden på tisdagen. Barnet, som låg i barnvagn, och mamman blev påkörda av en postbil. Båda fördes till sjukhuset i Lund där läkare bara kunde konstatera att kvinnan var död. FÖRUNDERSÖKNING INLEDD Lastbilsföraren chockades svårt och hade under onsdagen ännu inte förhörts av polisen. En förundersökning är inledd och föraren är i nuläget misstänkt för vållande till annans död. – Kvinnan och barnvagnen blev sannolikt påkörda bakifrån när de befann sig i utkanten av vägen, säger polisinspektör Roland Bengtsson till TT. BUSSHÅLLPLATS Olyckan inträffade i anslutning till en busshållplats, på en vägsträcka som är rak och har god sikt. Enligt Bengtsson finns det inga uppgifter som tyder på att föraren skulle ha varit påverkad av alkohol eller andra droger. – Men innan förundersökningen är klar vill vi inte spekulera ytterligare i själva olycksförloppet, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".