TOMELILLA

Auktion på Folkets Park närmar sig

I mitten av november är det exekutiv auktion på Folkets Park i Tomelilla. Bland annat har Tomelilla kommun utryckt intresse att köpa parken som värderats till tre miljoner kronor inför auktionen.

I augusti beslöt en oenig styrelse att begära Tomelilla Folkets Park i konkurs. Parken hade då dragits med ekonomiska bekymmer ett bra tag, skulderna var stora och bankerna ville inte bevilja några lån.
Det fanns inga pengar kvar att driva parken vidare med menade majoriteten styrelsen och parken begärde sig själv i konkurs.
Flera har dock varit kritiska till att det inte gjordes mer innan konkursansökan lämnades in, också inom styrelsen där två av ledamöterna serverade sig mot beslutet.
Trots att skulderna ligger på närmare två miljoner kronor är tillgångarna större om man räknar med värden på fastigheten. Enligt den värdering som är gjord inför den exekutiva auktionen så är fastigheten värd tre miljoner kronor.
Den 13 november äger auktionen rum hos kronofogden i Kristianstad och bland annat Tomelilla kommun har uttryckt intresse av att köpa den anrika parken. Oavsett vem som köper parken är frågan om parkens dansrotunda och teaterhall kommer att bevaras eller om de rivs för att ge plats för bostäder i stället.
Det är en fråga som engagerar en hel del Tomelillabor just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista