Lurade CSN på miljoner

En 31-årig man misstänks har lurat Centrala Studiestödsnämnd i Lund på sammanlagt nära tre miljoner kronor i studiemedel.
Han har fått pengarna genom att låta personer skenskriva sig på en högskola i Australien. Det hela avslöjades när CSN tog stickprov på Tekniska institutet i Melbourne i Australien. Kontrollen visade att 30 personer, de flesta bor i Sjöbo kommun, hade lämnat falska intyg under 1998-2000. Ingen av dem hade satt sin fot på skolan. Enligt Skånska Dagbladet har de misstänkta låntagarna berättat för polisen att allt ordnats genom den 31-årige huvudmannen. Han har skrivit in dem på utbildningen, ordnat intyg och studielån. De har åtal att vänta för grovt bedrägeri medelst urkundsförfalskning. De har fått återkrav från CSN, men har enligt polisen dålig betalningsförmåga. Den misstänkte 31-årige huvudmannen har häktats i sin frånvaro och polisen tror att han finns i Tyskland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".