SKÅNE

Utlandsfödda missnöjda med arbetsförmedling

Många personer med utländsk bakgrund är missnöjda med arbetsförmedlingen. Detta visade sig när Sveriges Radio Kristianstad intervjuade ett 40-tal utrikesfödda personer.

Under september 2008 var 5,9 procent av arbetskraften arbetslösa i Sverige enligt Statistiska Centralbyrån, och 11,8 procent av arbetskraften var arbetslösa när det gäller utlandsfödda personer.
Arbetsförmedlingen tycker att det är viktigt att ha arbetsgivarna med sig i den här frågan. Men ett annat problem verkar vara att arbetsförmedlingen inte klarar av att ge de arbetssökande den hjälp som de behöver.
Det här visar sig i intervjuer som SR Kristianstad har genomfört med 40 olika personer med utländsk bakgrund. Bara tre av dem är i någon grad nöjda med den hjälp och det bemötande de har fått av sin arbetsförmedlare. Majoriteten är mer eller mindre missnöjda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".