Fartyget läcker fortfarande olja

ÖSTERLEN. Det läcker fortfarande olja från det havererade kinsesiska fartyget utanför Bornholm. Enligt kustbevakningen handlar det om cirka 2000 liter varje dygn.
Oljan driver nu österut och någon ny olja från fartygskollissionen är inte på väg mot den skånska kusten. Bärgningsbolag från England är nu på väg till Bornholm och kommer troligen fram till haveriplatsen i kväll. Och den Danska kustbevakningen finns fortfarande på plats vid Christiansö och försöker ta upp oljan som läcker ut. Saneringsarbetet i land fortsätter under helgen. Totalt har 250 man från räddningstjänst, polis, militär och frivilliga varit insatta i arbetet. För att underlätta saneringsarbetet kommer väg 9 mot Sandhammaren att vara avstägd under helgen och också småbåtshamnarna i Simrishamn, Brantevik, Skillinge och Kåseberga kommer att vara stängda. Under helgen avråder man också allmänheten från att vara på ständerna mellan Nybrostrand i väster till Simrishamn i öster. Dessutom kommer småbåtshamnarna i Simrishamn, Brantevik, Skillinge och Kåseberga att vara stängda. Av det nya oljeutsläpp på 17 kubikmeter diselolja utanför Trelleborg ,som man upptäckte igår , har Kustbevakningens saneringsfartyg på plats bara lyckats ta upp 100 liter eftersom oljan är så flyktig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".