Sliprar flyttas från Båstad station

BÅSTAD. Banverket har nu börjat frakta bort det kreosotläckande sliperupplaget från Båstads station. Senast på måndag kommer hela sliperupplaget att vara borta lovar Banverket.
Inom de närmsta dagarna kommer Banverket också att gräva upp och frakta bort den kreosotförgiftade jorden på stationsområdet. Vattentank Det är ännu oklart om den läckande kreosoten nått en dricksvattenbrunn ett 25-tal meter från upplaget. Vattenprover tas i nästa vecka och tills provsvaren är klara får den fastighet som tar sitt dricksvatten från brunnen vatten från en av Banverkets vattentankar. I början på nästa vecka kommer två utomstående och oberoende firmor som anlitats av Banverket att ta vattenprover i brunnen. Dessa prover ska sen ge svar på om det finns någon kreosot i husets dricksvattenbrunn. Vattentanken som familjen tar vatten ifrån nu rekvirerades från det närliggande tunnelprojektet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".