Vägpirater härjar på E6:an

GLUMSLÖV. Tidigt igår morse råkade ett tyskt turistpar ut för så kallade vägpirater på E6:an vid Glumslöv utanför Landskrona. De senaste veckorna har polisen i nordvästskåne fått in ett par liknande anmälningar.
Polisen i nordvästra Skåne har vid ett par tillfällen de senaste veckorna fått in anmälningar om vägpirater som nattetid tagit sig in i husbilar som parkerats utmed E6:an. Tjuvarna bryter sig in i husbilen, trots att innehavaren ligger där och sover, och stjäl kontanter och värdesaker. Det tyska paret som blev bestulna tidigt i går morse i Glumslöv hade parkerat sin husbil vid en bensinstation. Kvinnan vaknade tidigt på morronen av att en främmande man rörde sig inne i husbilen. När kvinnan upptäckte mannen och skrek så försvann han från platsen, med en ryggsäck full av värdesaker som tillhörde paret. Tjuven fick med sig bland annat plånböcker, videokamera, kikare och glasögon. Det sammanlagda värdet av det stulna är minst 25.000 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".