Brobysjukhusets framtid osäker

BROBY. Enligt konkursförvaltaren Mikael Ekström har de nya ägarna inga planer på att driva någon verksamhet, utan tänker sälja sjukhuset vidare när de hittar en köpare.
Det danska företaget Ejendomssälskabet köper Brobysjukhuset, och tar över driftansvaret från konkursförvaltaren den 15 juli. Janette Svensson Ek bor på sjukhusområdet, och enligt henne har de nya ägarna inte informerat hyresgästerna om framtiden ännu: -Som läget är nu så vet vi inte alls vart vi ska vända oss om något skulle gå sönder. Vi har inga namn och inga telefonnummer, ingenting. Mycket tyder på att de nya ägarna ska sälja sjukhusområdet vidare så snart de hittar en ny köpare. Att ingen satsar på någon seriös verksamhet, utan bara låter huset stå tomt och oanvänt tycker Janette Svensson Ek är tråkigt. -Kommunen och regionen har inte varit beredda att satsa den här gången heller, och rent känslomässigt är det bedrövligt att se sjukhuset bara stå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista