Siw Persson misstänks för brott

Siw Persson från Höganäs misstänks för att medvetet ha ljugit om hur polis och åklagare skötte sitt arbete under en utredning.
Hon har förhörts av överåklagare Christer van der Kwast och delgetts misstanke om falsk tillvitelse. Siw Persson misstänks för att medvetet inte ha talat sanning när hon anklagade polis och åklagare i Skåne för maktmissbruk och korruption. Tillsammans med en väninna engagerade hon sig i en utredning om misstänkt sexualbrott i en familj. Efter det har Siw Persson påstått att överåklagare Sven-Erik Alhem misskött utredningen och senare försökt dölja detta. Hon har vidare hävdat att polis och åklagare försökt förfalska förhörsprotokoll och att en åklagare ljugit vid en kontakt med skattemyndigheten för att stödja kriminella personer. Justitiekanslern har tidigare utrett detta och kommit fram till att anklagelserna är grundlösa. Överåklagare Christer van der Kwast har nu förhört Siw Persson men säger att han ännu inte beslutat om han tänker åtala henne.

- Siw Persson missköter sig!

Folkpartiet i Skåne uppmanar än en gång Siw Persson att lämna sin riksdagsplats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".