Kristianstad

Återhållsamt i rättegång om misshandel

På torsdagen fortsatte rättegången kring den man som i september hittades misshandlad i bostadsområdet Hammarslund i Kristianstad. Bland annat förhördes två av de tilltalade.

Men det var återhållsamt hos de tilltalade och hos det vittne som förhördes under förmiddagen. Två av de tre tilltalade, en 31-årig man och en 20-årig kvinna som båda hördes under förmiddagen berättade inte speciellt mycket när de blev utfrågade av åklagaren. Båda två medger att de träffat den misshandlade mannen i Fjällkinge samma dag som misshandeln skedde men ingen av dem säger sig ha utfört något våld mot honom eller ha någon vetskap om hur han hamnat i Hammarslund.

Ingen av de två försöker heller skylla ifrån sig när åklagaren kom in på lite mer pressande frågor. Istället hänvisar de till att de inte vet, eller kommer ihåg, eller som i 31-åringens fall, till att han tar medicin vilket gör att han har svårt med bland annat tidsuppfattningen.

Dock framkom det i ett förhör med ett vittne att den misshandlade mannen haft en skuld till det kriminella nätverket Brödraskapet, något som gjort honom mycket rädd. Åklagaren har tidigare hävdat att de tilltalade på ett eller annat sätt har kopplingar till Brödraskapet.

Säkerhetspådraget var fortsatt stort i samband med rättegången, alla som var i salen genomsöktes av polisen, och vid ett av vittnesförhören fick de tre misstänkta lyssna på vittnet från ett annat rum, då personen var för rädd att vittna med de närvarande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".