Dalaomårdet i Åstorp har många missnöjda hyresgäster, men få har hört av sig till Hyresgästföreningen. Foto: Malin Nilsson/SR Kristianstad.
Åstorp

Få klagomål från hyresgäster

Bara tio hyresgäster på Dalaområdet i Åstorp har hört av sig till hyresgästföreningen med klagomål på hur fastigheterna sköts.
Hyresgästföreningen uppmanade de boende i området att höra av sig till dem med sina synpunkter efter att en undersökning visat att områdets hyresgäster är bland de mest missnöjda i landet.

I slutet av förra året kom tidningen Hem och hyras lista över var Sveriges mest missnöjda hyresgäster finns. Då hamnade hyresgästerna på Dalaområdet i Åstorp i toppen. 

Hyresgästerna vittnade om hål i taket med mögel, fönster som inte gick att stänga, trasiga tvättmaskiner i tvättstugorna och liknade problem som inte åtgärdades. 

Efter det gick hyresgästföreningen, som har ett stort antal medlemmar i området, ut och bad hyresgästerna att höra av sig till dem med sina klagomål. Stefan Bolin som är jurist på hyresgästföreningen berättar att de ville få bättre koll på hur stora problemen verkligen är. 

Men endast tio klagomål kom in. Något som förvånar Stefan Bolin som säger att hyresgästföreningen inom kort ska ha ett möte med fastighetsförvaltaren i området för att diskutera situationen för de boende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".