Inga pengar för tomma stolar till SD. Foto: Scanpix
Simrishamn

Inget partistöd för tomma stolar

Sverigedemokraterna i Simrishamn är inte berättigade till partistöd för 2008. Det förtydligas nu ytterligare sedan kammarrätten sagt sitt.

Simrishamns kommun beslutade att inte betala ut något partistöd till Sverigedemokraterna för 2008 eftersom deras stolar i kommunfullmäktige i Simrishamn stått tomma.

Det överklagade Sverigedemokraterna eftersom de menade att även om de inte har några representanter där så har de mandat i fullmäktige och de har rekvirerat utbetalning av stödet till partiets kassör i Österlenavdelningen

Men länsrätten avvisade partiets överklagan. Och nu har också kammarrätten i Göteborg sagt sitt, och de hänsvisar till besluten i lägre instanser och meddelar att man inte funnit skäl att meddela prövningstillstånd i ärendet.

Enligt kommunallagen är det bara partier som är representerade i kommunfullmäktige som är berättigade till partistöd.

Kommuner har ingen skyldighet att betala ut partistöd, även om de flesta kommuner i landet fattat beslut om att ha ett partistödsystem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".