Skanör

Restaurang förstörd i storbrand

En brand startade strax före midnatt natten till onsdagen på restaurang Badhytten i Skanör. Vid femtiden på onsdagsmorgonen brinner det fortfarande, och enligt räddningsledaren Måns Krook finns det ingen möjlighet att rädda lokalen.

– Vi låter den nu brinna upp under kontrollerade former, säger han.

Flera räddningstjänster har under natten arbetat med släckningsarbetet.

Polisen misstänker att branden är anlagd, eftersom restaurangen är stängd så här års. Enligt räddningsledaren Måns Krook verkar branden ha startat på utsidan av byggnaden och sedan spridit sig in i lokalen.

På grund av den byggnadstekniska konstruktionen har det varit svårt att förhindra branden från att sprida sig till hela byggnaden. Däremot ligger restaurangen fritt, och det finns enligt räddningstjänsten ingen risk att den ska sprida sig till andra byggnader.

När branden utbröt skickade polisen flera patruller till platsen för att bland annat spåra med hund, men det gav inget resultat.

Polisen kommer senare att göra en brandteknisk undersökning på platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".