Brand i vattenverk var anlagd

KRISTIANSTAD. Branden i vattenverket i Vä utanför Kristianstad tidigt i morse var anlagd. Det bekräftar nu kriminalkommissarie Curt Larsson, vid Kristianstadspolisen.
Han säger att de har hittat vissa spår men vill inte berätta vilka. Det var klockan 05.30 som larmet kom och när räddningstjänsten kom till platsen visade sig att det brann i pumphuset. Branden har fått till följd att C4 Teknik uppmanat Väborna att tills vidare vara sparsamma med bevattning.
Flera bränder Den senaste tiden har flera anlagda bränder inträffat i Kristianstadstrakten, bland annat i P4 Radio Kristianstads lokaler. Under midsommarhelgen brann det på tre olika ställen i Kristianstad, i en magasinsbyggnad, på en bilfirma och i ett teleskåp. Kristianstadspolisen misstänker att även de bränderna var anlagda.
Tips från allmänheten Curt Larsson uppmanar nu allmänheten att tipsa polisen: - Vi är givetvis måna om att få in tips från folk som har sett någonting kring brandplatsen de senaste dagarna som verkar lite konstigt, säger han.