Skåne

Ungdomsmottagningar samordnas

Efter stora problem med långa köer och för få resurser på ungdomsmottagningarna i länet har Region Skåne nu organiserat om verksamheten.
Alla ungdomsmottagningar i Skåne samlades från och med årsskiftet inom samma förvaltning och det ska göra att alla skånska ungdomar får likvärdig vård.

Vid årsskiftet genomfördes en omorganisation av de skånska ungdomsmottagningarna. Alla ungdomsmottagningar samlas nu under en och samma förvaltning, i det här fallet inom primärvården för att se till att alla skånska ungdomar får samma möjlighet att del av vården.  

Samtidigt satsar Region Skåne kring 4 miljoner på att stärka upp ungdomsmottagningarna i Skåne. En efterlängtad summa pengar säger Maria Schunnesson som är verksamhetschef på ungdomsmottagningen i Lund där man under en längre tid har haft stora problem med veckolånga köer.  

Bland ungdomarna i Lund är problemet med de långa köerna välkänt och några tjejer på stan berättar om hur det tog fem veckor att få tid för att förnya ett recept på p-piller. Linnea Hansson som är 17 år och från Lund tycker att en lösningen på problemet måste komma snabbt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".